2008/04/08

VISITA AL SERVEI DE MICROSCÒPIA DE LA UAB



El dimecres 26 de març els alumnes de primer de batxillerat científic vam visitar el Servei de Microscòpia de la Universitat Autònoma de Barcelona, sortida organitzada pel Seminari de Biologia i Geologia, amb la finalitat d’aprofundir els nostres coneixements sobre la biologia cel·lular
L’activitat va iniciar-se amb una presentació d’una mitja hora de durada que ens va introduir en el món de la microscòpia, tant l’òptica com l’electrònica. Tot seguit es van formar dos grups de treball diferents per tal de realitzar dues activitats basades en aquests dos tipus de microscopi:
· Microscopi electrònic de transmissió: Permet observar imatges en dues dimensions amb una bona resolució.
· Microscopi electrònic de rastreig: Ens proporciona imatges tridimensionals de la mostra que observem.
La sortida va finalitzar amb un petit recorregut per alguns dels emplaçaments situats a la Facultat de Ciències, com ara la biblioteca o algunes aules.
Cal remarcar la importància que tenen aquest tipus d’activitats, perquè permeten ampliar els coneixements de l’alumnat en un entorn diferent al del nostre institut. A més, aquesta visita va oferir-nos la possibilitat de conèixer com és una universitat des de dins, raó per la qual va ser una experiència molt especial per als futurs universitaris del nostre centre que s’estan preparant per poder accedir a la universitat.

Javier Cantero