2008/02/01

VISITA A L'HOSPITAL Dr.JOSEP TRUETA

El dimarts 22 de gener, els alumnes de Biologia Humana de 1r de Batxillerat vàrem fer una visita a l’hospital Dr. Josep Trueta de Girona. No us preocupeu, que la raó de la visita no va ser una infecció múltiple que ens obligués a anar a l’hospital... la finalitat d’aquesta visita era conèixer el funcionament de la UCI de l’hospital i del seu Servei d’Esterilització.

Vam arribar a l’hospital al voltant de tres quarts de deu i, després d’un petit esmorzar, vam rebre una cordial benvinguda per part d’una de les infermeres del centre hospitalari. Després d’un petit acte que ens va ajudar a situar-nos en el context de l’hospital vam anar a la Unitat de Cures Intensives (la UCI) on un dels doctors d’aquest servei ens va mostrar les instal·lacions i ens va explicar alguns dels casos que estaven tractant en aquell moment. Una vegada finalitzada la visita a la UCI vam poder mantenir un breu col·loqui amb el doctor, fent-li aquelles preguntes que ens inquietaven.

A continuació, vam dirigir-nos cap al Servei d’Esterilització de l’hospital, potser un dels llocs més desconeguts per a nosaltres, però amb un paper molt important dins del funcionament del centre hospitalari. Allà, una de les treballadores ens va explicar com es tractava el material hospitalari que hi arribava i quin procés calia seguir per tal de desinfectar aquells estris que havien estat utilitzats a l’hospital. Va resultar força interessant conèixer aquell racó tan amagat del centre.

A l’hora de finalitzar la visita, la infermera que ens havia estat guiant volgué mostrar-nos la planta de pediatria, on a través d’uns grans vidres vam poder observar alguns dels nadons que es trobaven a les incubadores de l’hospital. Després d’aquest moment tan entranyable, va arribar l’hora de posar punt i final a la nostra breu experiència en aquest centre, que molt amablement ens va oferir un suc de fruita abans de marxar.

Ens agradaria que el dia de demà alguns de nosaltres poguéssim ser els encarregats d’explicar el funcionament de l’hospital als futurs alumnes del nostre centre!

Irma Benítez
Javier Cantero
Sara Grande


2 comentaris:

sara ha dit...

L’excisió al hospital Dr.Josep Trueta a sigut una excursió que personalment m’ha agradat molt i penso que a la resta de la classe també i ho crec perquè apart de ser una excursió que per si sola ja te emoció perquè un hospital no es visita cada dia també ha sigut el fet de que ha sigut interactiu a diferència d’altres excursions que pòster son molt teòriques i tens que passar més tems pendent d' apuntar les respostes que no de poder disfrutar de l’excursió. En canvi en aquesta excursió ho verm poder disfrutar més i va estar molt bé ja que primer verm tenir una part de teoria en la qual ens explicaven el funcionament de l’hospital i desprès ho verm poder veure aplicat a la realitat,personalment trobo que ha sigut una excursió molt impactant de la qual he pogut disfrutar i veure les dues parts possiblement pes importants d’un hospital,la part on es troben els malats que han de tenir una recuperació que ha d’estar controlada i la part que s’ocupa de el material, es una part ,també important ja que s’ha de tenir un bon control ja que si no s’esterilitza bé el material pot ser molt perillós.

Encara que la zona més maca del hospital que verm visitar va ser la planta de maternitat on es troben els nou nats,que desprès d haver vist gent amb unes condicions una mica difícils veure els nadons sempre es maco.

I ens van atendre molt cordialment ja que si teníem alguna pregunta ells ens les contestaven molt amablement i el suc del final un bon detall!!



en tots els sentits una excursió molt enriquidora.=)


SARA

Javi2c ha dit...

Isabel, aquí som la Mireia, la Sara i en Javi, estudiant biologia humana!! Ara mateix hem fet un kit-kat per entrar a la teva web que per cert ens encanta.. i encara més l'excursió que vam fer a l'hospital dr. josep trueta. Les excursions que proposeu el seminari de biologia i geologia són enriquidores i ens motiven a anar a la següent!

Ens va agradar molt conèixer l'hospital des de dins, perquè mai l'haviem imaginat d'aquesta manera! Els professionals del centre ens van atendre molt amablement, tot i que la baralla de les de estirilització va estar fora de lloc...

Dintre d'uns anys ens vèiem treballant allà o a un altre hospital molt millor perquè si seguim estudiant biologia humana amb tanta passió com ho estem fent ara arribarem molt molt lluny!

S'acaba el temps del nostre kit-kat, esperant amb entusiasme la próxima excursió i l'examen de biologia humana que ens encanta!